Voorlichting voor Drentse raadsleden

Voorlichting voor Drentse raadsleden

17 juni 2009

Jeugdzorg is een "hot item". Velen vinden er iets van. Of roepen er iets over. Kranten koppen soms negatief. En op TV wordt er gediscussieerd over wachtlijsten. Maar hoe zit het nu werkelijk? Hoe is de jeugdzorg in Drenthe georganiseerd en wat zijn de resultaten?

Als een van de grootste aanbieders van jeugdzorg in Drenthe geeft Yorneo graag antwoorden op vragen die er leven en over kwesties die er spelen. Via een voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 17 juni hebben we raadsleden van de Drentse gemeenten inzicht gegeven in zaken, zoals: de organisatie van de jeugdzorg, onze visie, de mogelijkheden, de samenwerkingsverbanden en de resultaten.

Wist u bijvoorbeeld dat Drenthe vrijwel geen wachtlijst heeft? Of dat Yorneo ook mogelijkheden heeft om in gemeentelijke context hulp aan te bieden? Natuurlijk zijn er ook knelpunten op te lossen en nieuwe kansen te benutten. Deze punten zijn uitgebreid besproken.

Bent u ook raadslid en kon u helaas niet aanwezig zijn? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met Claudia Brink | 0592 367 907. Er zijn plannen voor een tweede bijeenkomst, dan wel is een bijeenkomst bij u in de raad misschien een optie.