Opening centrum dagbehandeling

Opening centrum dagbehandeling

18 mei 2009

Yorneo heeft op maandag 18 mei 2009 officieel haar verbouwde pand aan de Roegoorn in Assen onder toeziend oog van wethouder Chris de Wal van de Gemeente Assen geopend.

De locatie aan de Roegoorn in Assen is het eerste van in totaal drie locaties van Yorneo met dit multifunctionele karakter. Hier zitten dagbehandelplaatsen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar onder één dak. De opening vond maandag 18 mei om 15:00 uur plaats. Directeur Peter Stam overhandigde symbolisch de sleutels van het pand aan Teamleiders Alie Jager en Karin van Emstede.

Meer centra in Drenthe

Het gebouw aan de Roegoorn in Assen is het eerste van in totaal drie locaties van Yorneo waarin zowel het Medisch Kinderdagcentrum (MKD), het Boddaert en behandelprogramma ZO! zich vestigen. In totaal is binnen dit centrum ruimte voor dagbehandeling van 43 kinderen. Tevens is dit centrum het vertrekpunt voor ambulante hulpverlening aan kinderen van 0 tot 12 jaar in de regio Noord-Drenthe.

Ook in Emmen en Hoogeveen komen centra met dit multifunctionele karakter. De hiervoor benodigde bouwvergunningen zijn reeds aangevraagd. De planning is dat tegen het einde van 2009 reeds met de bouw begonnen wordt. De verwachte oplevering van de drie locaties is juni 2010