Ruim 700 bezoekers op Yorneo pleegzorgdag

Ruim 700 bezoekers op Yorneo pleegzorgdag

09 juni 2010

Op de Yorneo pleegzorgdag 2010 in Appelscha zijn ruim 700 pleegouders, hun kinderen en pleegkinderen afgekomen. De dag vond afgelopen zaterdag 12 juni plaats in attractiepark Duinenzathe. De pleegzorgdag wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Pleeggezinnen verdienen het

Eenmaal per jaar organiseert Yorneo voor de pleeggezinnen in Drenthe een dagje uit. Dat doen wij, omdat wij vinden dat pleeggezinnen dat verdienen! We vinden het fantastisch dat mensen pleegouder willen worden en hun hart en huis openstellen voor kinderen van 0 tot 18 jaar die om welke reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen. Dat verdient iets extra's!

Thema: optimisten

'Yorsunny'

Dit jaar werd het optimisme benadrukt waarmee zoveel pleeggezinnen zich inzetten voor de continuïtiteit van de hulp. Vervangend teamleider Freerk Hoeksema stak in zijn openingstoespraak de aanwezige pleeggezinnen een hart onder de riem door de belangrijke maatschappelijke rol van pleegouders te benadrukken.

Om het thema op een ludieke manier kracht bij te zetten ontvingen alle gasten een zomersgele zonnebril met de tekst 'yorsunny' en was het aanwezige pleegzorgteam met opvallende 'yorsunny' shirts uitgedost.

De gezinnen kregen gratis dagentree, er was een gezellige ontvangst en gratis lunch. Naast lachen, draaien, zwaaien en elkaar ontmoeten in het attractiepark, werd pleeggezinnen de mogelijkheid geboden om met het gezin op de foto te gaan. Als aandenken aan de dag en tastbaar bedankje voor hun inzet. Een kleine 80 gezinnen zijn op de foto gegaan.

De pleegzorgdag is een jaarlijks terugkerend uitje en is een extra blijk van waardering voor pleeggezinnen. De pleegzorgdag wordt om het jaar regionaal of landelijk georganiseerd. Op de landelijke dag komen zo'n 16.000 bezoekers.