Yorneo organiseert 'Dag van de Drentse Jeugdzorg'

'Dag van de Drentse Jeugdzorg'

03 september 2010

Jeugdzorg blijft een 'hot item'. Velen vinden er iets van. Of roepen er iets over. Kranten koppen soms negatief. Discussies over wachtlijsten. De VNG heeft zijn visie gepresenteerd hoe zij vindt dat het georganiseerd zou moeten worden. Maar hoe zit het nu werkelijk? En dan met name in Drenthe? Hoe is de jeugdzorg georganiseerd, wat zijn huidige resultaten en waar moeten we met zijn allen naartoe groeien?

Samen stilstaan bij de jeugdzorg in Drenthe

Yorneo wil op deze dag samen met Drentse wethouders en beleidsambtenaren onder andere stilstaan bij de jeugdzorg in Drenthe, de mogelijkheden die Yorneo biedt, onze visie op samenwerking met andere partijen zoals de eerstelijns zorg, de reden waarom er in Drenthe bijna geen wachtlijst is en wat Yorneo kan doen in de gemeentelijke context. Natuurlijk zijn er ook knelpunten op te lossen en nieuwe kansen te benutten.

Speeddaten

Yorneo nodigt alle Drentse wethouders en beleidsambtenaren op maandag 27 september (15.00 tot 17.00 uur) uit voor een bijeenkomst in Papenvoort. Tijdens deze bijeenkomst is het mogelijk te speeddaten met cliƫnten van Yorneo, een leidster van een peuterspeelzaal (deelnemer aan het project Vroeg erbij...) en een leerkracht van een van de scholen waar Yorneo Positive Behavior Support implementeert. Aanmelden is nog mogelijk.