Yorneo presenteert Yoronline op VNG congres

Yorneo presenteert Yoronline op VNG congres

27 juni 2011

Innovatie in de jeugdzorg, wat is er allemaal mogelijk? Hierover ging het op de conferentie bij de VNG op 22 juni. Ruim vijftig bestuurders uit de jeugdzorg-sector kwamen naar Den Haag om wijkverpleegkundigen, bestuurders en andere betrokkenen te horen vertellen over hun baanbrekende innovatieprojecten. Yorneo presenteerde op dit congres het online hulpverleningsproject Yoronline.

Yoronline

Innovatie is een belangrijke stimulans in het transitieproces, vond iedereen. In alle voorbeelden die de revue passeerden werd dat ook duidelijk. Vooral de manier waarop je ICT en sociale media kunt inzetten, sprak tot de verbeelding. Door de inzet van social media kunnen cliƫnten, ouders en pleeggezinnen snel en gemakkelijk informatie delen. Suzan Nijhuis (Yorneo): 'Wij hebben dat zo vormgegeven dat er niet alleen sprake is van een veilige uitwisseling, maar dat ouders ook zelf kunnen aangeven met wie ze de informatie delen. Ook biedt de online omgeving alle mogelijkheden om snel antwoord te krijgen op een vraag'.

De conferentie Transitie Innovatie in de Jeugdzorg was een samenwerkingsverband tussen Alares, VWS en VNG. Bron: website VNG