Snelhulp met Verblijf van Vries naar gezinshuizen

Snelhulp met Verblijf van Vries naar gezinshuizen

27 januari 2012

Yorneo heeft op op 4 januari 2012 de deuren van de locatie Snelhulp met Verblijf (crisisopvang) in Vries gesloten. Snelhulp met Verblijf - ook wel bekend als ‘De Crisis’ - blijft natuurlijk wel bestaan maar de verblijfsfunctie hebben we ondergebracht bij verschillende gezinshuizen in Drenthe.

Natuurlijke omgeving

Deze verandering past in de visie van Yorneo dat kinderen zo mogelijke in hun natuurlijke sociale omgeving opgroeien. We zetten alles in om te zorgen dat behandeling gewoon in en met de thuissituatie kan plaatsvinden – dat heeft immers de meeste kans van slagen. Lukt dat toch niet? Dan vinden we het belangrijk dat verblijf bij Yorneo in een zo natuurlijk mogelijke situatie plaatsvindt: bij een pleeggezin – of als dat niet lukt bij een gezinshuis. Verblijf in leefgroepen wordt in deze visie zo veel mogelijk beperkt. Yorneo maakt hiervoor gebruik van speciaal geselecteerde, zorgvuldig voorbereidde en bij Gezinshuis.com aangesloten gezinshuizen in Drenthe.

Aanmelden

In de aanmelding voor opvang en hulp van Snelhulp met Verblijf verandert niets. U kunt 24uur per dag, 7 dagen per week bellen met 0592-430390.