Refereeravond | 23 april

Refereeravond | 23 april

12 april 2013

Op dinsdag 23 april organiseert Yorneo van 17.00 - 21.00 uur een interessant programma met informatieve en praktijkgerichte colleges. Deze avond wordt geleid door drs. Marilene de Zeeuw.

De kwaliteit van de relatie tussen ouder en kind is van grote invloed op de ontwikkeling van kind. Kinderen die veilig gehecht zijn hebben een betere basis om zich te ontwikkelen op verschillende gebieden dan onveilig gehechte kinderen. Ouders met persoonlijkheidsstoornissen kunnen belemmerd worden in het vormgeven van een adequate ouder-kindrelatie, wat een risico kan vormen voor de ontwikkeling van het kind. Het is van belang de risico’s te herkennen en erkennen, om vervolgens interventies gericht op de ouder-kindrelatie te kunnen inzetten. Marilene de Zeeuw wisselt haar verhaal af met videomateriaal en praktische oefeningen, waarmee ze een zeer interessant en leerzaam programma weet neer te zetten.

Marilene de Zeeuw

Marilene de Zeeuw is klinisch psycholoog/ psychotherapeut en bij de VGCT aangesloten als cognitief gedragstherapeut/supervisor. Ze is werkzaam bij Dimence te Deventer, onderdeel van divisie Jeugd & Autisme. Ze heeft zich gespecialiseerd in diagnostiek, behandeling en onderzoek op het gebied van vroege ouder-kindrelaties. 
 
Ze geeft trainingen en lezingen over ouder-kind relaties, gehechtheid en de invloed van psychopathologie op het ouderschap. Tevens is ze mede-auteur van het boek “Er zijn voor je kind. hoe ouders veiligheid en emotionele beschikbaarheid kunnen bieden.” Ze heeft meerdere interventies op het gebied van ouder-kind relaties ontworpen voor verschillende doelgroepen. Marilene de Zeeuw is hoofddocent Infancy aan de landelijke opleiding tot Klinisch Psycholoog Kinder & Jeugd te Utrecht. Verder geeft ze les over gehechtheid bij regionale opleidingen tot GZ-psycholoog Kinder & Jeugd te Nijmegen en Groningen.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Fieke Knipping, P&O-adviseur. E-mail | fieke.knipping@yorneo.nl