Ontdek de pleegouder in je buurt op zaterdag 5 oktober

Ontdek de pleegouder in je buurt

04 september 2013

Pleegzorg Nederland organiseert onder het motto ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’ op zaterdagmiddag 5 oktober 2013 een ontmoeting met pleegouders. Dit wordt gedaan om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in ons land. In Drenthe wordt deze ontmoeting mogelijk gemaakt in de bibliotheken in Assen en Hoogeveen. Tussen 11.00 en 16.00 uur kun je kennis maken met pleegouders en je vragen stellen aan pleegzorgwerkers van Yorneo.

Locaties
Bibliotheek Assen | Weiersstraat 1C, 9401 ET, Assen
Bibliotheek Hoogeveen | Willemskade 27, 7902 AV, Hoogeveen

Meer informatie over de actie ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’ en pleegzorg in het algemeen staat op www.pleegzorg.nl en op www.pleegouderworden.nl.

Pleegzorg in Nederland
Deze actie is onderdeel van de campagne ‘Ontdek de pleegouder in jezelf’, die in 2011 is gestart. Afgelopen jaar zijn 3.066 nieuwe pleegouders geaccepteerd. Dat is 8% meer dan in 2011. Met deze ‘Open-huizen’-actie hoopt Pleegzorg Nederland de stijgende lijn verder voort te zetten.

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Vorig jaar hebben 20.949 kinderen voor korte of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg dankzij de inzet van 16.330 pleeggezinnen. In de afgelopen tien jaar is het aantal kinderen dat gebruikmaakt van pleegzorg verdubbeld.