Huisartsen en Yorneo vinden elkaar in ZorgDomein

Huisartsen en Yorneo vinden elkaar in ZorgDomein

13 mei 2015

Yorneo is met ingang vanaf mei gestart met een digitaal verwijssysteem voor huisartsen. Hiermee kunnen huisartsen van achter hun computer naar Yorneo verwijzen naar de Basis GGZ, Specialistische GGZ en Jeugdhulp. Dit digitale systeem heet ZorgDomein. Het is een geavanceerde, elektronische verwijsapplicatie die gebruik maakt van het internet. Het ondersteunt huisartsen bij het verwijzen van patiënten naar specialisten. ZorgDomein ondersteunt het gehele verwijsproces; van de keuze uit het zorgaanbod bij de verwijzer tot aan het opstellen en digitaal verzenden van de verwijsbrief.

De huisarts kan vanuit zijn eigen automatiseringssysteem actuele informatie vinden over waar hij met zijn patiënt het beste terecht kan, welk hulpverleningstraject de patiënt krijgt aangeboden, wat de wachttijden  zijn en welke voorwaarden er gelden. Vervolgens verzendt de huisarts via Zorg Domein een verwijsbrief en eventuele aanvraagformulieren elektronisch naar Yorneo en kunnen we de cliënt specifieke informatie meegeven over de verwijzing.

Op de vraag wat zijn de voordelen voor jou als huisarts, gaf Huisarts Edwin Toxopeus van Huisartsengroepspraktijk Leek het volgende antwoord: “Ik kan selecteren op basis van wachttijden en de patiënt direct een patiëntbericht meegeven. Wachttijden zijn voor patiënten van wezenlijk belang.”

 Bron: www.zorgdomein.nl