Pleegzorgnieuws | juni 2017
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen?
Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
 
Yorneo
Volg ons online:   facebook   twitter   linkedin   youtube
 
 
Pleegzorgnieuws  
  01 · juni 2017  
 
placeholder
In deze editie
  • Terugblik op een succesvol Pleegzorgfestival
  • Ruimte voor weekendpleegzorg?
  • Interview
  • Aankondiging Pleegzorgdag 16 september
  • Resultaten tevredenheidsonderzoek
  • Bereikbaarheidsdienst
  • Leestip 'de waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen'
  • Thema-avonden
 
placeholder
 
placeholder
Pleegzorgfestival geslaagd!

Vrijdag 9 juni was ons eerste Pleegzorgfestival, een succesvolle dag dankzij vele pleegouders, verwijzers, collega-zorgaanbieders, gemeenten, professionals, geïnteresseerden en andere betrokkenen bij pleegzorg. De aanwezigen konden workshops volgen over onder andere creatief communiceren, media-opvoeding, werken met video, oki-B, mindfulness voor kinderen, netwerkpleegzorg, trauma, 18+ en puberbrein. We kijken terug op een leuke, gezellige dag vol ontmoetingen, inspirerende workshops, voorstellingen, bruikbare tips, lekker eten en gezelligheid.

Workshop 18+ gemist? Lees hier de impressie en klik hier voor het bijbehorende filmpje

Een paar leuke reacties van festivalgangers: 
"Beste organisatie, we hebben genoten van het festival. Het was leuk opgezet en goed georganiseerd en ook nog een zonnetje. Bedankt!"

"Een heerlijk ongedwongen sfeer om met andere ouders en hulp op allerlei gebied in contact te komen."

"....De opzet met diverse pagodetentjes op het lommerrijke terrein in Papenvoort was een goede keuze..." Lees hier meer hoe pleegouders John en Jessica het festival hebben ervaren.

Reactie van een pleegmoeder: "Het was interessante en ontspannen dag. Toch best wel wat kleine dingetjes geleerd waar ik wat aan heb!"

Reactie van een pleegvader: "Het was leuk om op een andere manier met andere pleegouders in gesprek te zijn tijdens de diverse workshops! Voor herhaling vatbaar".  

Reactie van een pleegkind: "WOW! Ik heb de kinderrechter een hand mogen geven!"

Lees hier hoe pleegzorgmedewerker Margaretha het festival heeft ervaren

Reactie van administratief medewerker van Yorneo: "Ik heb mogen meehelpen met de voorbereiding van het pleegzorgfestival. Dit was veel werk, maar vooral ook heel erg leuk! De voorbereidingen op de dag zelf moesten grotendeels in de regen gebeuren maar toen het festival begon scheen de zon! De sfeer op het festival was goed, gezellig druk. Af en toe een praatje maken met iedereen die binnen kwam en positieve en opbouwende feedback ontvangen. Ik heb genoten van alle mensen en vond het een mooie dag. Zeker voor herhaling vatbaar!"

 
placeholder
 
 
placeholder
Ruimte voor weekendpleegzorg?

We zijn ontzettend blij dat jullie als pleegouder(s) een plek bieden aan een of meerdere pleegkinderen. Het aantal kinderen dat een plek zoekt neemt toe. Er worden momenteel geregeld kinderen aangemeld met de vraag voor weekendpleegzorg.

Op dit moment hebben we echter nauwelijks pleegouders die weekendpleegzorg in hun aanbod hebben staan. Dit heeft als gevolg dat we deze kinderen niet kunnen plaatsen. Dat vinden we natuurlijk erg jammer. Daarom vragen we je om eens verder te kijken naar eventuele ruimte in jullie aanbod. Zou je hier met je partner/gezin eens over in gesprek willen gaan en de (on)mogelijkheden eens tegen elkaar af willen wegen?

 
placeholder
 
placeholder
Interview met Annie Leppink

Annie Leppink is vroeger zelf pleegkind geweest. Afina Smit is bij haar geweest. Annie wil met haar verhaal pleegkinderen en pleegouders helpen en mogelijk nieuwe inzichten geven. 

Hoe het begon: "Ik was 13 jaar oud toen ik bij mijn moeder en stiefvader werd weggehaald door de William Schrikker Stichting. Moeder en stiefvader waren beiden doof en er waren zorgen over mijn veiligheid. Mijn vader en moeder waren toen ik 4 was gescheiden. In eerste instantie werd er, mede door mijn leeftijd, maar ook door de hulpverlening, gedacht aan een kindertehuis. Gelukkig voor mij diende zich op de valreep toch nog een gezin aan. Lees verder

 
placeholder
 
placeholder
Aankondiging Pleegzorgdag

Als blijk van waardering en dank voor je inzet organiseren we dit jaar weer een Pleegzorgdag in Duinen Zathe in Appelscha. We nodigen jullie als pleeggezin uit om zaterdag 16 september een dag onbezorgd te komen genieten, een waardevolle traditie. Tijdens deze dag staan elkaar ontmoeten en ontspannen centraal.

Dus zet zaterdag 16 september 2017 alvast in je agenda. Je krijgt binnenkort bericht dat je je kunt aanmelden. Wij hebben er weer zin in!

 
placeholder
 
 
placeholder
Resultaten tevredenheidsonderzoek

Eind 2016 is in opdracht van Yorneo een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Hiervoor is aan pleegouders, ouders en pleegkinderen van 12 jaar of ouder gevraagd om een (online) vragenlijst in te vullen. Voor deze nieuwsbrief hebben we de belangrijkste onderzoeksresultaten voor je samengevat, gericht op de uitkomsten van pleegkinderen en pleegouders. Lees meer

 
placeholder
 
placeholder
Yorneo Bereikbaarheidsdienst voor pleegouders

Dreigt er een crisis, bespreek dit dan zsm met je vaste pleegzorgwerker. Die kent jou en de situatie het beste. Wanneer er sprake is van crisis en je kunt je vaste pleegzorgbegeleider niet bereiken, bijvoorbeeld als het buiten kantoortijden is, dan kun je terecht bij bereikbaarheidsdienst van Yorneo, tel: 0592 367969. Je krijgt dan een behandelcoördinator of systeemtherapeut aan de lijn die je zo goed mogelijk zal informeren, adviseren en ondersteunen.

 
placeholder
 
placeholder
Leestip 'De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen'

De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton is het favoriete boek van kinderen van zes tot en met negen jaar. De zogeheten Senaat van de Nederlandse Kinderjury, een speciale jury van twaalf kinderen, reikte de prijs uit. Dit jaar brachten bijna 30.000 kinderen een stem uit.

 
placeholder
 
 
placeholder
 
Komende informatiebijeenkomsten
 

Ken je iemand die interesse heeft in pleegzorg? We organiseren elke maand een informatiebijeenkomst. 
Aanmelden is mogelijk voor de volgende bijeenkomsten:

Donderdag 13 juli
Woensdag 13 september

 
placeholder
 
Cursussen en thema-avonden
 

De komende tijd staan de volgende thema-avonden en cursussen voor pleegouders op het programma:

28 juni: thema-avond 'kinderen van ouders met psychische problemen'
3 oktober: thema-avond 'pleegzorg doe je niet alleen'

Meld je hier aan

 
placeholder
 
 
 
 
yorneo.nlpleegouder wordenDoorsturen | Uitschrijven | © yorneo.nl 2016