Jeannette Lijster over Yorneo

Jeannette Lijster over Yorneo

 Ik werk sinds mei 2008 bij Yorneo. Ik merk dat de gehele organisatie doorspekt is van respect voor ieder uniek persoon, of je nu toevallig een cliënt of een medewerker bent dat maakt niet uit. Dat er met respect wordt gewerkt valt op; het maakt verschil.

Zo raakte een studiegenoot helemaal ontroerd toen ze zag met hoeveelaandacht medewerkers naar een video opname keken van één van onze kinderen. Drie medewerkers die met hun neus bovenop de televisie een video opname beeldje voor beeldje afkijken, op zoek naar mogelijkheden voor verbetering en aansluiting in het contact met een meisje. Het maakte een onuitwisbare indruk op haar. Als moeder van een zoon met PDD NOS had ze zo graag gewild dat een hulpverlener met deze aandacht en belangstelling naar haar zoon had gekeken. Dan had haar zoon en zij als moeder, zich destijds veel beter begrepen gevoeld.

"Werkomgeving waarin iedereen met een postieve houding aan het werk is"

De groei van Yorneo als professionele organisatie gaat iedere dag door. Dat leidt tot kwalitatief goed geschoolde en deskundige mensen. De aandacht binnen Yorneo is gericht op de inhoud en ontwikkeling van de hulpverlening. Ik ervaar daarnaast dat het oplossingsgericht werken niet alleen in het hulpverleningsproces is ingevoerd maar juist ook organisatiebreed.

Ik voel een gemeenschappelijke drijfveer. Onze cliënten (kinderen en hun ouders/verzorgers) goed helpen geeft voldoening. Daar worden we blij van. Hoe serieus onze werkzaamheden soms ook zijn. De medewerkers kiezen er vrij voor hier te werken. Iedereen doet zijn werk met inzet en aandacht. Onderling wordt veel plezier gemaakt en er wordt met humor gewerkt. Wie wenst zichzelf niet een werkomgeving waarin iedereen met een dergelijke positieve houding aan het werk gaat?

 

Jeannette Lijster, afdelingshoofd