Het ging thuis echt niet meer

Sanne (17 jaar) over haar verblijf op een locatie met Gezinshulpverlening met Verblijf (GmV): “Het was een heel avontuur, zowel voor de hulpverlening als voor mezelf. Ik, toen een puber met grote thema’s in mijn leven, heb uiteindelijk veel aan de hulpverlening gehad. In de beginfase van mijn verblijf zag ik boze wolven in de hulpverleners. Maar later begreep ik ze beter, begon ze te begrijpen, waarderen en er gebruik van te maken. Ik zag in hoe ver ik kon komen als ik open stond voor hulp en wat ik er allemaal uit zou kunnen halen.

Als thuiswonen niet meer gaat

Gezinshulpverlening met Verblijf biedt een veilige tijdelijke woonplek als thuis wonen niet meer gaat. Het verblijf kun je zien als een verlengde thuissituatie waarin je tot jezelf kunt komen en waarvanuit jij, je ouder(s) en andere gezinsleden hulp krijgen om weer goed onderling contact met elkaar te hebben.  

Communicatie belangrijk begrip

Sanne: "Niet alles is natuurlijk feilloos gegaan. Het contact met de hulpverlening botste af en toe, maar daarom was communicatie een heel belangrijk begrip. Op het moment dat ik bewust was van mijn doelen, daar op bleef focussen en gebruik maakte van alle hulp, heb ik mijn doel sneller behaald. Ik heb ervaren dat de hulpverlening zo goed mogelijk bij mijn wensen probeert aan te sluiten en het beste met mij voor heeft. Ik ben erg geholpen met het leren van te blijven communiceren, vertrouwen hebben in volwassenen en open staan voor hulp. De GmV gaf mij de ruimte om fouten te maken met de consequenties om te gaan en mezelf te herpakken. Al met al was het dus een goed verblijf!"

Hulp nodig?

Voor meer informatie over GmV, neem gerust contact met ons op of heb het er eens over met iemand die je vertrouwt. Voor hulp van Yorneo heb je een verwijzing nodig van een verwijzer, bijvoorbeeld je gemeente, kinderarts of huisarts.

De personen op de foto zijn geen cliënten van Yorneo.