Waar kan Yorneo jou mee helpen?

Soms zit alles tegen. Je hebt het gevoel dat je ouders je niet begrijpen en hebt ruzie met hen. Op school gaat het niet goed, je hangt liever op straat rond of je trekt jezelf juist liever terug op je kamer. Kortom: je zit niet lekker in je vel of je voelt je alleen. In veel gevallen kom je hier zelf wel weer uit, met je ouders, je vrienden, je school of anderen in je omgeving. Maar soms lukt dat niet. In die gevallen helpen wij jou graag.

Hulp bij het oplossen van je problemen

Er zijn uiteenlopende problemen, waarvoor jongeren als jij hulp nodig kunnen hebben. Misschien heb jij last van een of meer van de volgende problemen: gameverslaving, geldproblemen, in aanraking met de politie, vaak ruzie thuis, moeilijk vriendschap sluiten, je niet veilig voelen thuis door agressie van een familielid, uit huis willen, maar niet weten hoe etc.

Hulp nodig?

Voor hulp van Yorneo heb je een verwijzing nodig van een verwijzer, bijvoorbeeld de gemeente, kinderarts of huisarts. Je school kan je hier eventueel mee helpen.

Contact bij crisis: als er sprake is van acute nood, dan kan een verwijzer contact opnemen met een crisishulpverlener van Yorneo. Kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar kunnen ook bellen (0800) 0432 of chatten met de Kindertelefoon of een bericht achterlaten op www.kindertelefoon.nl. Ben je al cliënt bij ons, dreigt er of is er al sprake van een crisis, bespreek je situatie dan zo spoedig mogelijk met je vaste hulpverlener van Yorneo. Die kent jou en de situatie het beste. Buiten kantooruren kun je contact opnemen met de crisisbereikbaarheidsdienst van Yorneo via (0592) 430 390. Cliënten die MST-hulp (Multi Systeem Therapie) van Yorneo krijgen, kunnen bellen met de speciale MST-bereikbaarheidsdienst (06) 109 840 32.

Denk je aan zelfmoord? Praat erover. Bel 113 of chat via 113.nl. 24/7 open, anoniem en vertrouwelijk.

De personen op de foto zijn geen clienten van Yorneo.