Groenlicht voor pleegzorg Groenlicht voor pleegzorg

Drenthe in groen licht voor pleegzorg

2 november 2021

Deze week start de landelijke Week van de Pleegzorg (3 tot en met 10 november 2021). Pleegzorgorganisaties Leger des Heils, William Schrikker Gezinsvormen en Yorneo zetten in samenwerking met gemeenten en Stichting Pleegwijzer pleegouders in het zonnetje en vragen aandacht voor kinderen die geen warme en veilige thuissituatie hebben, door Drenthe en daarmee pleegzorg in groen licht te zetten.

Pleegouders in het zonnetje

Om onze pleegouders in deze tijd op een bijzondere manier te bedanken organiseren we dit jaar een sprankelend online programma met als vertrekpunt ‘iedereen heeft talent.’ Verschillende gasten, waaronder wethouders en pleegouders, mogen we welkomen. De uitzending wordt live gestreamd en pleegouders kijken thuis vanaf de bank mee.

Provincie Drenthe en heel Nederland in het groene licht

De Week van de Pleegzorg is bij uitstek het moment om de schijnwerpers op de voortdurende noodzaak van het vinden van nieuwe pleeggezinnen te richten. Dit jaar zijn de schijnwerpers letterlijk groen. Vanaf dinsdagavond 2 november 20.00 uur staan in heel Nederland belangrijke (grote en kleine) gebouwen in de (groene) spotlights. Ook in Drenthe staan die gehele week diverse gemeente- en stadshuizen, kerken en theaters in het groene licht: onder andere het gemeentehuis en de City of Life Church in Assen, gemeentehuis Exloo, gemeentehuis en cultuurpodium/culturele kerk VanSlag in Borger, de Tipbrug, Zuiderbrug en de Toren in Meppel, de fontein op het Raadhuisplein in Emmen, Bonifatiuskerk in Vries, theater de Tamboer in Hoogeveen en het gemeentehuis in Roden.

Patrick Sturing, Manager Pleegzorg Regio Noordoost, Leger des Heils, namens Pleegzorgdrenthe.nl:

Samen met gemeenten in Drenthe zetten we pleegzorg letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers. Pleegouders zijn ontzettend belangrijk voor kinderen die een veilige plek nodig hebben. Samen met hen hopen we tijdens de week dan ook anderen enthousiast te maken voor het pleegouderschap. Wij zetten in elk geval het licht op groen.

Om de actie extra kracht bij te zetten zijn er overal in Drenthe posters en flyers te zien/vinden met meer informatie over pleegzorg. Geïnteresseerden in het pleegouderschap kunnen zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst, een informatiepakket aanvragen of meer informatie vinden op www.pleegzorgdrenthe.nl.

‘Glow in the dark’ wandelingen

In Drenthe start de Week van de Pleegzorg op dinsdag 2 november om 20.00 uur met het ontsteken van de groene lichten en twee ‘Glow in the dark’ wandelingen in Assen (gemeentehuis) en Emmen (Raadhuisplein). We gaan tijdens de wandelingen in gesprek met pleegouders, wethouders en andere belangstellenden voor pleegzorg en het pleegouderschap. 

Meer informatie over het pleegouderschap, deze (landelijke) campagne vind je op openjewereld.nu. Doe hier ook de test en ontdek welke vorm van pleegouderschap bij jou past.