Drentse aanbieders en gemeenten geven de transformatie een boost Drentse aanbieders en gemeenten geven de transformatie een boost

Drentse aanbieders en gemeenten geven de transformatie een boost

25 januari 2021

In Drenthe werken alle gemeenten en de vijf grootste aanbieders (waaronder Yorneo) samen in het Bestuurlijk Transformatie Akkoord Jeugd Drenthe (BTA). Door intensiever samen te werken en meer te focussen op de bedoeling van de transformatie, willen we gezamenlijk zorgdragen voor een kwalitatief goed jeugdhulpaanbod tegen betaalbare kosten.

Onder het BTA ontstaan inmiddels tal van bewegingen, projecten en experimenten die door de twee Drentse inkoopregio’s worden vertaald in inkoopprocedures. De eerste resultaten worden nu langzaamaan zichtbaar en zijn veelbelovend. Lees in dit praktijkverhaal hoe gemeenten en aanbieders in heel Drenthe de handen ineenslaan en wat dit oplevert voor de jeugdhulp.

Inkoop Domein sprak met Annemieke Smit, directeur-bestuurder bij Yorneo, Alinda Kloosterman, directeur Kind, Jeugd en Gezin bij Cosis en Harmke Vlieg, wethouder in de Gemeente Assen.

Samen dingen doen is inmiddels heel gewoon voor ons in Drenthe. De samenwerking tussen de twee inkoopregio’s is ook heel vanzelfsprekend geweest toen we het akkoord gingen opstellen.” Aldus Annemieke Smit. 

Lees het gehele interview