Gemeenten werken met POH jeugd Gemeenten werken met POH jeugd

Gemeenten werken met POH jeugd

30 september 2021

Dankjewel dat ik zo snel terecht kon. Door de gesprekken voel ik mij helemaal niet meer boos en bang. Ik zit weer goed in mijn vel.

Een aantal gemeenten in Drenthe werken met POH’ers Jeugd (Praktijk Ondersteuner Huisarts). In de Gemeente Assen, Coevorden en Tynaarlo zijn hulpverleners van Yorneo als POH’er aanwezig op meerdere huisartsenpraktijken en zo bieden we laagdrempelige en snelle ondersteuning aan jeugdigen (en hun gezin).

Overbruggingshulp of snelle doorverwijzing

Doordat er geen wachtlijsten zijn kunnen de hulpverleners van Yorneo met hun brede ervaring en expertise in de jeugdhulpverlening doorverwijzen naar of zelf snel (overbruggings)hulp bieden bij hulpvragen als bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld, identiteitsproblemen, opvoedvragen, niet gecompliceerde rouw/verlies, scheiding van ouders, lichte somberheids of depressieve klachten, enkelvoudig trauma en slaapproblemen.

Enthousiast over samenwerking

Onze POH collega’s zijn erg enthousiast over hun rol, de samenwerking met de huisartsen, gemeenten en merken dat hun werk zowel voor de huisartsen als cliënten veel oplevert. Uit een analyse in 2020 in de gemeente Assen blijkt zelfs dat de POH jeugd 76% van de aanmeldingen zelf heeft kunnen oppakken en afhandelen vs. 24% aan doorverwijzingen.