Investeer in jouw toekomst Investeer in jouw toekomst

De jeugdhulpverlening zoekt jou

13 april 2021

Op een herfstige namiddag zit een meisje met een blauw oog op een bankje op het station. Ze belt, hoorbaar geëmotioneerd, met haar vriendje. Mensen kijken op, luisteren mee. Er glijdt iets van ongemak over hun gezichten. Zal iemand hulp bieden?

Om de jeugdzorg meer onder de aandacht te brengen en mensen te enthousiasmeren om in de jeugdhulpverlening te komen werken is Yorneo betrokken bij de arbeidsmarktcampagne van Noord voor jeugd, een mooie samenwerking tussen de verschillende jeugdzorgorganisaties uit Noord-Nederland: Regiecentrum Bescherming en Veiligheid Jeugd- en Gezinsbescherming, Accare, Jeugdhulp Friesland, Jeugdbescherming Noord, Yorneo en ZorgpleinNoord.

We deden samen een sociaal experiment en er kwam altijd iemand naar het meisje toe. Van jong tot ouder, man en vrouw. Allen met de juiste bedoelingen: ‘Gaat het wel goed met je?’ 
De video verscheen 12 april op het pas gelanceerde platform noordvoorjeugd.nl. Bekijk de video van het meisje en wie haar hielpen. We zijn blij met de betrokkenheid. ‘Er zit een krácht in deze mensen. Dit zijn mensen die het verschil kunnen maken in de jeugdhulpverlening, omdat zij de moed en de wil hebben om iets voor een ander te betekenen.’

Met de arbeidsmarktcampagne ‘Investeer in toekomst’ willen we de variatie, complexiteit en voldoening van het werken in de jeugdhulpverlening onder de aandacht brengen. Bij Yorneo (en de andere aangesloten organisaties in Noord-Nederland) kun je je als professional werkzaam in de zorg, student Pedagogiek/Social Work en als zij-instromer, inzetten om kinderen in Noord-Nederland een kans op een goede toekomst te geven. We helpen kinderen, gezinnen en jongeren bij het omgaan met hun persoonlijke uitdagingen – op psychisch, maatschappelijk en persoonlijk vlak.

Investeer jij in toekomst?

Op noordvoorjeugd.nl staan verhalen over hoe de juiste jeugdhulpverlening de toekomst van kinderen kan veranderen. De verhalen zijn gebaseerd op waargebeurde cases. Voel jij je aangesproken door hun verhalen? Wil jij ook iets betekenen voor kinderen zoals zij? De jeugdhulpverlening zoekt jou. Op het recent gelanceerde platform noordvoorjeugd.nl vind je volop informatie over werken in de jeugdzorg.

In Noord-Nederland werken ongeveer 3.000 werknemers in de jeugdzorg. Als gevolg van de coronacrisis is de verwachting dat meer jongeren een beroep gaan doen op jeugdhulpverlening. Wil jij investeren in jouw toekomst en de toekomst van onze kinderen en jongeren?

Lees de verhalen en ontdek jouw mogelijkheden