Noodopvang gaf ouders even lucht Noodopvang gaf ouders even lucht

Noodopvang gaf ouders even lucht

20 mei 2020

In samenwerking met Accare en Cosis heeft Yorneo in sneltreinvaart (in een week tijd!) met de gemeente Hoogeveen een noodopvang van de grond gekregen.
De groep, bedoeld voor kwetsbare kinderen uit het reguliere onderwijs, vond plaats in een klaslokaal van een school in Hoogeveen. Vier kinderen, drie dagen in de week en twee ‘juffen’ op één dag. Elke dag een Yorneo medewerker naast een medewerker van Cosis of Accare, een mooie samenwerking. Naast wat schoolopdrachtjes werd er fijn gespeeld, geknutseld en buiten gespeeld.

"Fijn om weer buiten de deur zo zinvol bezig te zijn"

Suzan (ambulant hulpverlener Vroeg erbij (blijven) en YOOP bij Yorneo) over de noodopvang: "Anders werken in deze tijd met anderhalve meter afstand en andere Corona maatregelen, op een nieuwe plek waar alles even zoeken is, een onbekende collega naast je en kinderen die je niet kent. En toch alles ook zo vertrouwd, kinderen die zoveel baat hebben bij alles wat wij aan basis in onze rugzak hebben. Ouders die weer even lucht krijgen en hun dankbaarheid uitspreken.
Erg nuttig en zinvol dus. Nu kunnen de kinderen weer fijn naar hun eigen juf of meester en is de noodopvang weer gestopt. Fijn dat het er was; fijn voor de kinderen en hun ouders, fijn voor ons. Om weer even buiten de deur zo zinvol bezig te zijn".