Samen Vroeg Erbij in Hoogeveen Samen Vroeg Erbij in Hoogeveen

Samen Vroeg Erbij in Hoogeveen: een sterke basis voor kinderen en jongeren

11 september 2019

Vanuit de gemeente Hoogeveen starten de komende periode verschillende initiatieven om kinderen alle kansen te geven om succesvol, veilig en gezond op te groeien.

Basisscholen CBS De Sprong (Stichting Pricoh) en OBS Het Spectrum (Stichting Bijeen), beide gesitueerd in brede school ‘Zuiderbreedte’ in Hoogeveen, starten deze week met de nieuwe werkwijze ‘Vroeg erbij op school’. Zij willen het pedagogisch klimaat verbeteren en de leerkrachten extra ondersteunen om de grote diversiteit in de klassen het hoofd te kunnen bieden. Yorneo zal hierbij betrokken zijn door middel van onze hulpvorm Yoop/Vroeg Erbij, een preventief programma waarbij het versterken van de basis centraal staat.

Hulp in de eigen leefomgeving van het kind

Dinsdag 10 september deed wethouder Gert Vos de aftrap op De Zuiderbreedte, Vos: “We willen dat de kinderen en jongeren die dat nodig hebben, betere hulp en ondersteuning krijgen door die hulp en ondersteuning door jeugdzorgorganisaties zo veel mogelijk in de eigen leefomgeving van het kind te organiseren.”

Vanuit Yorneo waren Annemieke Smit, directeur-bestuurder Yorneo en de projectmanager Kindcentra & Onderwijs aanwezig om meer te vertellen over onze werkwijze en af te sluiten met een ‘handdruk’ op canvasdoek.