Week van de Pleegzorg 2022 Week van de Pleegzorg 2022

Week van de Pleegzorg start met Glow in the dark-wandeling

28 oktober 2022

ASSEN - De landelijke Week van de Pleegzorg is dit jaar van 2 tot en met 9 november. Pleegzorg Nederland vraagt die week aandacht voor het belang van meer pleegouders en zet huidige pleegouders in het zonnetje. Tijdens de Week van de Pleegzorg worden diverse activiteiten gehouden. Zo start de week in Drenthe op woensdag 2 november met een Glow in the dark-aandacht- en belevingswandeling in Hoogeveen.

William Schrikker Gezinsvormen, Yorneo en Leger des Heils zetten zich met ondersteuning van Stichting Pleegwijzer in Drenthe onder de noemer Pleegzorg Drenthe gezamenlijk in voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Jaarlijks worden in Drenthe meer dan 500 kinderen in een pleeggezin geplaatst. Soms voor een weekend, maar vaak ook voor een paar maanden of langere tijd.

Helaas vallen te veel kinderen buiten de boot door een structureel tekort aan beschikbare pleegouders. Het aantal aanmeldingen van nieuwe pleegouders daalde het afgelopen jaar zelfs flink ten opzichte van het jaar daarvoor. De Week van de Pleegzorg is daarom belangrijk. Naast de extra aandacht voor pleegzorg worden in die week de huidige pleegouders in het zonnetje gezet en potentiële pleegouders actief geholpen en ondersteund in hun keuze of pleegzorg bij hen past.

Start bij theater De Tamboer
De landelijke aftrap van de Week van de Pleegzorg is op 1 november in Arnhem met een Glow in the dark-wandeling. In Drenthe start de Glow in the dark-wandeling op 2 november om 20.00 uur bij theater De Tamboer in Hoogeveen. De route voert langs diverse groen verlichte gebouwen en objecten in het centrum. "Het groene licht staat symbool voor het groen licht dat we willen geven voor een mooie toekomst van kinderen", legt een woordvoerder van Pleegzorg Drenthe uit. "Elk kind verdient gelijke kansen, geef hen groen licht!"

Iedereen die geïnteresseerd is in pleegzorg, is van harte welkom om mee te wandelen. Het is een informele manier om kennis te maken met andere pleegouders en meer te weten te komen over pleegouderschap.

De woordvoerder van Pleegzorg Drenthe benadrukt: “Tijdens de Week van de Pleegzorg willen we onze pleegouders bedanken voor hun inzet. Dankzij hen hebben kinderen een veilig thuis. Daarnaast zoeken we dus ook nieuwe pleegouders om zo voor ieder kind een passende plek te vinden. Heb jij ruimte in huis en hart? We horen graag van je.”

Voor meer informatie over pleegzorg: www.pleegzorgdrenthe.nl