Studiedag 'Alles in balans'

30 augustus 2019

Op donderdag 17 oktober 2019 organiseren wij de studiedag 'Alles in balans! Regulatie van lichaam, emotie en gedrag: biopsychosociaal bekeken.'
 
Slaapproblemen, niet willen eten of drinken, niet zindelijk kunnen worden, ontroostbaar zijn of helemaal door het lint gaan. Dit gedrag ziet er op elke leeftijd anders uit en vraagt bij pubers een heel andere benadering dan in de peuterfase. Het is gedrag waar wij als hulpverlener dagelijks mee worden geconfronteerd.
Vaak wordt dit gedrag zowel vanuit de medische kant als de gedragsmatige kant benaderd, maar komt alle informatie dan ook samen? Wie maakt het uiteindelijke plan? En hoe moet dat er dan uit zien?

Biopsychosociaal werken aan regulatie-problemen en dan ook nog vanuit een systemisch perspectief: het klinkt prachtig. De vraag is hoe. Hoe is samenwerking te realiseren tussen medische zorg, specialistische jeugdhulp en voorliggend veld. Hoe is het ook haalbaar in een systeem waar jeugdwet en zorgverzekeringswet een dergelijke samenwerking niet vanzelfsprekend mogelijk maken?

Over al deze vragen vertellen we je meer op 17 oktober 2019. De lezingen en workshops worden gegeven door professionals uit verschillende organisaties, waaronder UMCG en perifere ziekenhuizen, GGD, Gehandicaptenzorg en Yorneo. Deze mensen gaan graag met je in gesprek. Thema's die aan de orde komen deze dag zijn onder andere lichamelijke regulatie, trauma(behandeling), juridische aspecten en samenwerken.

Praktische informatie
Wanneer:       Donderdag 17 oktober 2019
Tijd:                8.45 tot 17.00 uur
Waar:             Yorneo, Opleidingscentrum Papenvoort 21, 9447 TT in Papenvoort
Kosten:          € 95,- (inclusief lunch)
Accreditatie:   wordt aangevraagd

Aanmelden en inschrijven voor de workshops