Update MOC/Corona februari 2021 Update MOC/Corona februari 2021

Update MOC/Corona februari 2021

7 februari 2021

Om de verspreiding van het virus te voorkomen, zijn er extra maatregelen op basisscholen vanaf 8 februari 2021. Yorneo sluit zich aan bij deze maatregelen. Daarom geldt voor het MOC:

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar die naar het MOC gaan en klachten hebben die passen bij Covid-19*, moeten vanaf komende maandag thuisblijven en getest worden. Dit betekent dat een kind niet naar het MOC kan komen als hij/zij klachten heeft. Na een negatieve uitslag of als het kind 24 uur klachtenvrij is, is hij/zij weer welkom op het MOC.

*Kinderen tussen de 4 en 12 jaar met klachten passend bij COVID-19 moeten thuisblijven en getest worden, dus ook bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn). Kinderen die af en toe hoesten of bekende chronische luchtwegklachten, astma of hooikoorts hebben zonder koorts en benauwdheid mogen wel naar het MOC.

Daarnaast geldt dat medewerkers en kinderen die in nauw contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus 5 dagen in quarantaine gaan. Na deze 5 dagen kunnen zij zich laten testen. Dit testen is vrijwillig. Medewerkers of kinderen die zich niet laten testen moeten nog 5 dagen langer in quarantaine blijven.