Update over Corona juni 2020 Update over Corona juni 2020

Stand van zaken Corona juni 2020

26 juni 2020

Het is voor iedereen nog steeds een bijzondere tijd. Ondanks de landelijke versoepelingen, zijn er nog steeds (basis)maatregelen van kracht. In aansluiting op de landelijke maatregelen en de versoepelingen daarbinnen, zijn er binnen het huidige beleid van Yorneo, ook enkele versoepelingen toegepast en hebben we (hygiëne)maatregelen opgesteld voor onze medewerkers en bezoekers om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

MOC

De groepen op onze MOC-locaties (MOC Assen, MOC Emmen en MOC Hoogeveen) zijn geheel open.

Hulpverlening via (beeld)bellen en face-to-face contacten

Onze hulpverlening verloopt op dit moment zo dat (beeld)belafspraken afgewisseld worden met face-to-face contacten, afhankelijk van wat nodig is. Dit geldt ook voor de preventieve contacten met scholen en kindcentra (Vroeg Erbij, Vroeg Erbij Blijven, YOOP).

Bezoeken thuis en op locatie vinden alleen plaats als er geen (milde) gezondheidsklachten zijn in het gezin.

Bezoekregeling en weekendpleegzorg

De bezoekregelingen en weekendpleegzorg zijn weer opgestart. Dit geldt ook voor jeugdigen die in het weekend (af en toe) naar een weekendpleeggezin gaan. Voor de bezoekafspraken hebben we richtlijnen opgesteld.

Vragen?

Heb je vragen over onze maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken? Neem dan gerust contact met ons op via (0592) 367 979 of corona@yorneo.nl

Lees hier de voorgaande updates in verband met de coronamaatregelen