Na onze scheiding wilde Kevin niet meer naar school

Ginie: "Mijn ex woonde nog bij ons. We hadden veel strijd en ook al probeerden we dit alleen te doen waar de kinderen niet bij waren, de spanning in huis was te snijden. Het raakte de kinderen natuurlijk. Kevin (6 jaar) wilde zelfs niet meer naar school. Mijn ex zag ook wel in dat het niet goed ging met Kevin en Joey (8 jaar)."

Betere manier van communiceren

"We hebben op advies van een hulpverlener van Yorneo meegedaan aan Kinderen uit de knel: wij als ouders kwamen elke twee weken in een groep bij elkaar en de kinderen zaten op hetzelfde tijdstip in de kindergroep. Zij konden zich uitleven in het ontdekken wat de scheiding met hun deed door allerlei creatieve activiteiten. En wij als ouders werkten onder andere aan een betere manier van met elkaar communiceren. Het gaat nu veel beter. Het helpt ook dat Wim eindelijk een woonruimte voor zichzelf heeft gevonden."

Tip: vertel je kind dat het zijn schuld niet is, dat jullie gaan scheiden of zijn gescheiden. Laat hem weten dat jullie allebei van hem blijven houden en dat jullie beide zijn ouders blijven.

Hulp nodig?

De vakgroep Hulp na scheiding van Yorneo biedt hulp aan ouders en kinderen na scheiding. Voor hulp van Yorneo heb je een verwijzing nodig van een verwijzer, bijvoorbeeld de gemeente, rechtbank, kinderarts of huisarts.

De personen op de foto zijn geen cliënten van Yorneo.