Mijn dochter wilde niet gaan slapen

Jennifer: "Sam (5 jaar) heeft altijd al moeite gehad met inslapen. De tips van het consultatiebureau heb ik allemaal geprobeerd. Het bleef lastig om Sam goed door de nacht heen te loodsen. Wij werden er zelf ook heel moe van, want ze maakte ons soms wel vijf keer per nacht wakker."

Opvoedondersteuning

"Toen Sam startte op de basisschool, werd het slaapprobleem alleen maar groter. In overleg met de leerkracht kwamen we via de huisarts bij Yorneo terecht. Er kwam een ambulant hulpverlener filmen op de momenten dat we gewoon met Sam aan het spelen waren en op de momenten dat hij naar bed moest. We keken die filmpjes later samen met de hulpverlener terug. Zo leerden we hoe Sam op ons reageerde, wat er wel werkte en wat niet. Door anders op Sam te reageren en hem te bieden wat hij nodig heeft, konden we het tij keren."

Hulp nodig?

Yorneo biedt diverse vormen van ambulante hulpverlening. We bekijken samen met jullie wat er nodig is. Voor hulp van Yorneo heb je een verwijzing nodig van een verwijzer, bijvoorbeeld de gemeente, kinderarts of huisarts.

De personen op de foto zijn geen cliënten van Yorneo.