Tess vroeg negatieve aandacht op de kinderopvang

 Aletta: “Het is zo’n lastige leeftijd, Tess (3 jaar) zit echt in de peuterpuberteit. Als ze haar zin niet krijgt, begint ze meteen te schreeuwen. Ook op de kinderopvang is ze op het moment niet op haar best, zeggen de pedagogisch medewerkers. Om het minste is Tess uit haar doen.

Vroeg Erbij 

Samen met de pedagogisch medewerker hebben we hulp gevraagd van Yorneo. Een Vroeg Erbij medewerker van Yorneo werkte al samen met de pedagogisch medewerker. De Vroeg Erbij medewerker stelde een individuele observatie voor, een soort maatwerkadvies over Tess. De pedagogisch medewerkers en ik krijgen tips hoe we het best met Tess kunnen omgaan. Het gaat erom dat we vooral positief reageren op gedrag dat we graag zien. En dat we dat benoemen, zodat ze zich gezien voelt. Fijn, zulke tips. Op de kinderopvang merken ze dat ze weer beter in haar vel zit. Ook speelt ze weer fijn met de andere kinderen."

Hulp nodig?

Voor hulp van Yorneo (Vroeg Erbij voor de kinderopvang en Vroeg Erbij Blijven voor de BSO) kan de kinderopvang of BSO contact opnemen met Yorneo.

De personen op deze foto zijn geen cliënten van Yorneo.