Hulpvormen Hulpvormen

Hulpvormen

Yorneo biedt verschillende hulpvormen. Bij de hulpprogramma's betrekken we altijd de omgeving van het kind. We kijken dus thuis naar het gedrag en de ontwikkeling van het kind, maar ook bijvoorbeeld op de kinderopvang, school en de sportvereniging. Ook kan het zijn dat een behandeling in een Medisch Orthopedagogisch Centrum (MOC) in Assen, Emmen of Hoogeveen passender is. En als thuis wonen niet meer mogelijk is, bieden we tijdelijk verblijf op een locatie van Gezinshulpverlening met Verblijf (GmV) in Assen of Meppel of tijdelijk of langdurig verblijf in een pleeggezin of gezinshuis.

We bieden binnen een behandeling specialistische hulp (therapieën en trainingen). Yorneo zet ook in op preventieve hulp aan professionals op bijvoorbeeld scholen en kinderopvang.  

Waarom Yorneo?

Wij helpen kinderen graag verder! Wanneer het opvoeden niet meer vanzelf gaat en er zorgen zijn over gedrag en ontwikkeling, richten wij ons op herstel zodat er zo gauw mogelijk weer een normale thuissituatie komt. Door een gezamenlijke aanpak met thuis, school en de (sport)vereniging bieden we hulp op maat. Hierdoor is de kans van slagen het grootst. Het belang van het kind of jongere en de hulpvraag staan voor ons centraal. Wij onderscheiden ons door de met praktijkonderzoek onderbouwde garantie dat de hulp die wij verlenen tot de meest effectieve in de sector behoort. Met onze unieke oplossings- en systeemgerichte behandelwijze behalen we succesvolle resultaten.

De personen op de foto's zijn geen cliënten van Yorneo.

ERVARING VAN

Een medewerker van het CJG

Soms is in een gezin zoveel aan de hand dat licht-pedagogische hulp niet volstaat. Er is dan meer nodig.

Lees meer