Pleegzorg Pleegzorg

Pleegzorg, een bijzondere vorm van jeugdhulp

Wanneer het ouders niet lukt om voor hun kind te zorgen is (tijdelijk) wonen in een pleeggezin vaak het beste alternatief. Een gezin waar het kind zich veilig voelt, liefde en aandacht krijgt en gewoon kind kan zijn. Yorneo organiseert deze zorg in Drenthe.
We bieden verschillende vormen van pleegzorg aan: pleegzorg voor korte tijd, voor langere tijd, weekend-, vakantie- of andere vorm van deeltijdpleegzorg, crisispleegzorg en netwerkpleegzorg. Na aanmelding worden pleegouders en pleegkinderen zorgvuldig door ons gematcht, om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Yorneo verzorgt de werving en selectie van nieuwe pleegouders. Aspirant pleegouders volgen bij Yorneo een zorgvuldig traject van voorbereiding op het pleegouderschap. Ook voor pleegouders verzorgt Yorneo cursussen en vinden er regelmatig bijeenkomsten en evenementen plaats. Er is bij Yorneo veel zorg voor het behoud van en waardering voor de inzet van pleegouders.

Oog voor alle betrokken partijen

Yorneo onderscheidt zich van andere pleegzorgorganisaties door het systeemgericht organiseren van de begeleiding. Dat betekent dat we oog hebben voor alle bij het kind betrokken partijen. We bepalen snel het toekomstperspectief voor het kind (langdurige plaatsing of terugkeermogelijkheid) en wegen uiterst zorgvuldig de belangen van het kind af.

Meer informatie

Voor hulp van Yorneo heb je een verwijzing nodig van een verwijzer, bijvoorbeeld de gemeente, kinderarts of huisarts.

De personen op deze foto zijn geen cliënten van Yorneo.

ERVARING VAN

Lotte woont nu bij pleegouders

"Lotte woont nu bij een pleeggezin van Yorneo. Ze hebben haar, en mij trouwens ook, goed begeleid in de dagen rondom het

Lees meer