Hulp na scheiding (HNS) Hulp na scheiding (HNS)

Hulp na scheiding

Voor de ontwikkeling van kinderen zijn ouders ontzettend belangrijk. Ook na of tijdens een scheiding. Yorneo biedt ondersteuning aan ouders die gaan scheiden of reeds gescheiden zijn en hun kind(eren). We zorgen er voor dat tijdens het scheidingsproces de belangen van het kind worden gezien en gehoord. Hierdoor blijkt de behoefte aan jeugdhulp op latere leeftijd kleiner te zijn.

Hulp na scheiding

Yorneo ondersteunt bij het doorbreken van vicieuze cirkels zoals bijvoorbeeld een conflict, elkaar niet kunnen bereiken, stress in de afstemming en bij bewustwording, het vinden van een nieuwe balans in het ouderschap en begeleidt zowel ouders als kinderen naar contactherstel. We zoeken samen met jullie naar oplossingen voor steeds terugkerende problemen, het doorbreken van patronen en begeleiden naar een zelfstandige omgangsregeling, waarbij het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen voorop staan.

Hulp nodig?

De vakgroep Hulp na scheiding (ook wel bekend als Omgangscentrum) van Yorneo biedt een professioneel en intensief zorgaanbod voor ouders en kinderen. We stemmen ons aanbod af op jouw hulpvraag.
Voor hulp van Yorneo heb je een verwijzing nodig van een verwijzer, bijvoorbeeld de gemeente, rechtbank, kinderarts of huisarts.

Bekijk de folder

 De personen op de foto zijn geen cliënten van Yorneo.

ERVARING VAN

Ik miste papa

"Papa woont niet meer bij ons, want mijn ouders vinden elkaar niet meer leuk. Ze schreeuwden veel tegen elkaar. Ik zag p

Lees meer