FACT Jeugdteam FACT Jeugdteam

FACT Jeugdteam

Yorneo werkt met hulpverleners van andere organisaties samen in FACT Jeugdteams met als doel efficiënt en effectief iets te veranderen in het leven van jongeren en gezinnen die ernstig in de problemen zitten.

Leven weer op de rit

FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment: we zijn er als het nodig is voor langdurig schoolvermijders, voor zwerfjongeren en gezinnen waar psychiatrische problemen en schulden het dagelijks leven bepalen. We proberen de hulpverlening (weer) op gang te brengen en zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat jongeren hun leven weer op de rit krijgen. We helpen hen in hun eigen omgeving.

Samenwerking

Er zijn in Noord Nederland verschillende FACT Jeugdteams actief. Yorneo werkt in Drenthe samen met o.a. VNN, Accare, Ambiq, Promens Care en GGZ Drenthe. De methode laat goede resultaten zien, vooral bij mensen die zorg mijden. Door onze deskundigheid te bundelen en samen te werken worden er minder jongeren opgenomen en uit huis geplaatst.

Aanmelden voor FACT Jeugd Drenthe kan via de teams of via Yorneo. Voor hulp van Yorneo is een verwijzing nodig van een verwijzer als de gemeente of huisarts.

Meer informatie over FACT Jeugd Drenthe

 

De persoon op deze foto is geen cliënt van Yorneo