Pleegouder zijn Pleegouder zijn

Pleegouder bij Yorneo

Yorneo is trots op haar pleegouders en pleegkinderen. Als pleegouder kom je veel nieuwe en persoonlijke uitdagingen tegen en leer je continu. Elk kind is anders. Pleegkinderen hebben een hoop meegemaakt en hebben allemaal een afscheid achter de rug. Mede hierdoor komen hechtings- en loyaliteitsproblemen veelvuldig voor. Verder zijn pleegkinderen gewoon kinderen waar je ook hele bijzondere momenten mee beleeft.

Begeleiding door Yorneo

Yorneo heeft je als pleegouder handvatten meegegeven in het voorbereidingstraject. Maar hoe is het om echt pleegouder te zijn en welk gereedschap heb je nodig? Dat weet je pas wanneer er een pleegkind bij je in huis woont. Om je te ondersteunen in het pleegouderschap en inzicht en vaardigheden te vergroten, word je begeleid door een pleegzorgwerker en bieden we verschillende cursussen en thema-avonden aan. Ontmoeting met andere pleegouders motiveert en met een beetje extra kennis voel je je vaak beter toegerust voor je taak en daar hebben pleegkinderen baat bij. Naast begeleiding krijg je een (kostendekkende) pleegzorgvergoeding.

Als pleegouder kom je net als andere ouders verschillende opvoed- en opgroeivraagstukken tegen. Deze kun je tijdens de begeleidingsgesprekken (en het jaargesprek) met je pleegzorgwerker bespreken.

De personen op de foto zijn geen cliënten van Yorneo.