Thema-avond: Hechting

Donderdag 15 2018, 19.30 tot 22.00 uur in Papenvoort. Aanmelden

Bij veel kinderen binnen de Pleegzorg kun je spreken van een problematische gehechtheid. Dit is voor iedereen die ermee te maken heeft, vaak lastig om mee om te gaan. Pas in de praktijk van het pleegouderschap wordt duidelijk wat dit betekent en welk beroep dit op jou als pleegouder doet. Kinderen die je de ene dag afwijzen en de andere dag alleen maar op schoot willen zitten, kunnen ons namelijk behoorlijk verwarren.
Het helpt om meer te weten over de vroege hechting en de consequenties die een problematische hechting heeft op de ontwikkeling van kinderen. En wat hierin helpend is in de praktijk van het opvoeden.

De avond wordt verzorgd door Ester van der Zee (Klinisch psycholoog, psychotherapeut) en Petra Goedbloed (GZ psycholoog, OKI-B therapeut). Zij bespreken de meest actuele inzichten die er zijn met betrekking tot dit thema. Esther en Petra, hebben ruime ervaring in de praktijk, veel theoretische kennis en willen deze graag met jou delen. Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van vragen.