Ingrid, buurvrouw Ingrid, buurvrouw

Ingrid, buurvrouw

Ingrid (58): “Ik maak me zorgen over Joris, mijn buurjongetje van drie. Zijn vader is weinig thuis en zijn moeder is zwakbegaafd. Ze kijkt de hele dag tv en doet niets aan het huishouden, maar ze doet ook weinig met Joris. Het arme joch wordt regelmatig bij ons door de deur gezet, als moeder even de stad in gaat. Ze blijft dan uren weg en soms vergeet ze hem weer op te halen. Voor ons geeft het niet, want wij zijn toch wel thuis en we vinden zo’n klein ventje wel gezellig. Mijn man voetbalt soms met hem en ik lees hem de boekjes van onze kleinkinderen voor. We hebben nu zelfs luiers in huis, want hij is nog niet zindelijk. Joris praat nog maar nauwelijks, je verstaat hem haast niet en hij is erg schriel. We denken dat hij verwaarloosd wordt. Zijn tanden zijn gelig. Wat moeten we doen?”

Joris is naar een pleeggezin gegaan

Inmiddels heeft deze buurvrouw contact gezocht met het welzijnswerk en zijn er instanties ingeschakeld. De kinderrechter heeft geoordeeld dat het beter zou zijn als Joris uit huis werd geplaatst. Joris wordt bij een pleeggezin van Yorneo opgevangen. Jeugdbescherming Noord bekijkt nu als voogdij-instelling samen met Yorneo wat de beste plek zal zijn voor Joris. Ook de ouders van Joris worden in dit gesprek betrokken.

Zorgen om een kind?

Maak je je zorgen om een kind in je buurt? Neem contact op met een CJG of een sociaal team in je gemeente. Bel voor meer informatie met het algemene nummer van Yorneo: (0592) 367 979.