Ervarend Leven Frankrijk Ervarend Leven Frankrijk

Ervarend Leven Frankrijk

Ervarend Leven Frankrijk is een intensief leertraject voor jongeren van 16 jaar of ouder die op meerdere gebieden van het leven vastgelopen zijn. Ze verblijven ongeveer een half jaar in de Morvan in Frankrijk, waar ze leven en werken in een Franssprekend gezin. Ze krijgen een intensieve begeleiding en behandeling van een Nederlands sprekende hulpverlener. Er is nauwe samenwerking tussen de hulpverleners in Frankrijk en de hulpverleners van Yorneo.

Terug in Nederland loopt de hulpverlening nog ongeveer een half jaar door. Ook jongeren die al 18 jaar zijn komen in aanmerking voor dit traject, als de gemeente een beschikking afgeeft. Ook het gezin en andere betrokkenen rondom de jongere krijgen hulp en ondersteuning van Yorneo.

Vanuit Ervarend Leven Frankrijk zijn we aangesloten bij het Platform Jeugdhulp Buitenland. Het platform heeft als doelstelling het verbeteren van de kwaliteit, verbreden en borgen van de kennis en ervaringen op het gebied van het bieden van jeugdhulp, al dan niet d.m.v. onderaannemers, in het buitenland. 

Meer informatie

Voor hulp van Yorneo heb je een verwijzing nodig van een verwijzer, bijvoorbeeld de gemeente, kinderarts of huisarts.

Download de flyer Ervarend leven Frankrijk voor verwijzers

Download de flyer Ervarend leven Frankrijk voor jongeren

De persoon op deze foto is geen cliënt van Yorneo.

 

ERVARING VAN

Ik had dat nog nooit eerder meegemaakt

Jesse (17) volgde het traject Ervarend Leven Frankrijk. Hij was in zijn leven op verschillende gebieden ernstig vastgelo

Lees meer